Депутатите не приеха на първо четене промените в Конституцията. Предложенията събраха

...
Депутатите не приеха на първо четене промените в Конституцията. Предложенията събраха
Коментари Харесай

Промените в Конституцията не минаха на първо четене

Депутатите не одобриха на първо четене измененията в Конституцията. Предложенията събраха 161 гласа " за " в пленарната зала. Това е с 19 гласа по-малко от нужните 180 гласа или три четвърти от народните представители.

" Предложението не е признато, само че събира повече от 160 гласа, тъй че на първо гласоподаване ще бъде подложено не по-рано от два месеца, считано от през днешния ден ", разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Процедурата продължава по " бавната писта ", изясни малко след края на съвещанието зам.- ръководителят на Народното събрание Никола Минчев. „ След два месеца законопроектът още веднъж ще бъде подложен за гласуване и тогава 160 депутати ще са задоволителни, с цел да бъде признат на първо гласоподаване. Това, което се случи през днешния ден, беше предстоящо “, добави той. Минчев подсети, че в случай, че Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ авансово са заявили, че няма да поддържат промените в Основния закон на страната, не е изненадващо, че първият опит да съберат нужната поддръжка от 180 гласа е несполучлив.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР